13 mai 2010

Lupii tineri

1. Romania nu sufera din cauza crizei financiare globale, ci din cauza coruptiei. Poate pierdem 3% din cauza crizei financiare si 50% din cauza coruptiei. Sigur, din cauza crizei n-am mai primit bani degeaba sa finantam coruptia, am mai pierdut si cele citeva exporturi nenorocite pe care le aveam, in special forta de munca in Spania, dar criza e 100% romaneasca. Bine, 94%.

2. Masura guvernului arata ca Romania este in prezent controlata de mafie. Asta e foarte grav, pt. ca mafia nu intelege ca un stat nu e ca o afacere privata.

Noi avem un deficit bugetar mare si de nesustinut. Bugetarii, cred ca de patru ori mai multi decit in SUA la suta de mii de rezidenti, consuma prea multi bani. Sectorul privat, distrus de coruptie implementata prin politici de stat, nu plateste taxe destule.

Numai guv. Tariceanu a marit nr. de bugetari cu 30%, intre 2005 si 2008, cred ca atunci a fost. Lefurile sefilor si hotia prin firme capusa si licitatii necinstite au depasit orice imaginatie si asta continua si acum. 1 km de autostrada costa in Romania 80 mil. euro, in Elvetia, cu poduri si tunele, 20 mil. euro.

Administratia Basescu, guv. Boc, au introdus un impozit minim pe profit. Asta a distrus firmele mici si mijlocii, care sint baza unei economii sanatoase, si a taiat initiativa privata la firul ierbii, care e singura speranta pentru economia unei tari normale. In schimb, asta protejeaza mafiotii de competitie. (In SUA, impozitul pe profit negativ este si el negativ! Asa trebuie, asa iese din ecuatii ca trebuie. Asa cred, cel putin.)

In acelasi timp, ei au refuzat sa mareasca TVA si cota unica de impozitare pe venit, protejind astfel mafia. Pe hirtie, Romania are cote de impozitare uriase, dar de fapt impozitele strinse la buget din taxe sint extrem de mici fata de PIB, in comparatie cu alte tari. Asta inseamna evaziune fiscala pe scara larga. Mafiotii sint cei care isi permit sa nu plateasca taxele. TVA este greu de evitat si nu distorsioneaza economia.

Cota unica pe venit este o magarie, impozitele fiind puternic progresive, inclusiv in SUA. In plus, cota unica e si f. mica.

Sa mentionez ca Romania a accesat numai 4% din fondurile europene alocate pe anul trecut (Grecia a accesat 150%, parte din banii Romaniei). Cred ca asta arata ca mafia blocheaza firmele mici, care erau destinatarele acestor fonduri.

Toate aceste politici sint, de fapt, dictate de mafie, care nu intelege ca isi distruge baza economica si sociala a existentei sale. Cei care guverneaza Romania sint mafiotii, care isi vad doar de interesele lor private.

De fapt, statul roman spune: noi nu putem stringe impozite, nu putem oferi educatie, sosele, spitale, noi nu putem sa atingem interesele private ale mafiotilor, noi existam degeaba. De aceea, daca aceasta situatie continua, ma astept la dezordine sociala si posibila cadere a statului roman. Romanii nu au de mincare in Romania, la o densitate a populatiei de doua ori mai mica decit in Anglia!

Problema este politica si de fapt sociala. Cetatenii nu si-au facut treaba, si acum platesc pretul.

Mi-e teama ca Romania o sa ajunga ca un ghetou american, pt. ca din punct de vedere al spiritului civic romanii sint tot pe acolo, iar contextul de capitalism de dreapta seamana si el.

Niciun comentariu: